קציצות טופו ועדשים טעימות אשששש!!
קציצות טופו ועדשים טעימות אשששש!!
רכיבים:
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס עדשים ירוקות
מבשלים את העדשים 20 דקות ואז טוחנים עם
חצי קילו טופו קדיתא שהושרה לפני כן בסויה וטריאקי + כף רוטב צ'ילי כחצי שעה לפחות.
בנפרד מטגנים עם כף שמן:
2 גזרים
1 בצל
(מוסיפים מים לאידוי במקום עוד שמן).
טוחנים הכל יחד במעבד מזון ומוסיפים גם:
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
אופן ההכנה:
יוצרים קציצות (היה רותח אז הכנסתי לשק זילוף וזילפתי על נייר אפייה ולאחר מכן הרטבתי קצת את הידיים וסידרתי את הצורה מלמעלה שיהיה קציצתי) אופים ב 200 מעלות חצי שעה (אחרי 20 דקות הופכים את הקציצות ומכניסים לעוד 10 דקות)
מכניסים לרוטב שאוהבים ומה שלא הכנסנו לרוטב ניתן להקפיא ולשמור להכנה מהירה בעתיד.
כדי שהקציצות ישמרו על צורתן היפה מומלץ לחכות שיתקררו לאחר האפייה ולני שמכניסים לרוטב.
אפשר גם להשאיר כך ולהוסיף רוטב מעל בהגשה.
אפשר גם להשאיר כך ולהוסיף רוטב מעל בהגשה.
כיצד נתייחס?
כ 1694 קל' לכל המתכון, יצאו 67 קציצות = 25 ליחידה.
3 קציצות כמנת חלבון
